Belföld

Lecsapott Repülős Gizi Hajdúszoboszlón

Az egykori lopási módszere alapján Repülős Giziként elhíresült asszonyt találta szobájában egy hazatérő férfi Hajdúszoboszlón. Az immár 88 éves tolvaj épp a szekrényében kutakodott, amikor a tulajdonos belépett az ajtón. Mindez szeptember 20-án történt, a tulajdonos csak kávézni ugrott el. Azonnal hívta a rendőröket.

“A járőrök igazoltatták a Repülős Giziként ismert K. Sándorné B. Gizellát, aki kategorikusan tagadta, hogy bármi rosszban sántikált volna”– mondta a Zsaru magazinnak Sinkovicz Péter alezredes, a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője.  Azzal érvelt, hogy szállást keresett, és mivel zuhogott az eső, bement az első házba, amely az útjába esett. Állítása szerint a kiskapunál nyomta a csengőt, majd kiáltozott is, de nem ment ki senki, azért ment beljebb, hátha előjönnek a háziak. Szerinte ekkor támadt rá a ház tulajdonosa. A férfi azt mondta, a kiskaput kulcsra zárta, a nagykaput viszont csak becsukta, ott juthatott be a portára az idős nő, aki a szobájában keresgélt.

Az asszony agresszívan viselkedett, amikor a rendőrök intézkedni próbáltak, csak többszöri felszólításra engedelmeskedett. Ezúttal lopás  kísérletének vétsége miatt indult eljárás ellene. Repülős Gizi kihallgatásán is tagadott. A továbbiakban szabadlábon védekezhet.

Mint írtuk, a hírhedt tolvaj nyáron is hallatott magáról, úgy tudni, a gyanú szerint ő volt az, aki hetvenezer forint készpénzt emelt el egy kónyi házból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik