Belföld

Előzetes letartóztatásban az M5-ösön autókat letaroló embercsempész

Minősített embercsempészés, közúti veszélyeztetés és cserbenhagyás bűntette miatt indítványozta az ügyészség annak a szerb fiatalnak az előzetes letartóztatását, aki a napokban az M5-ös autópályán sorozatos balesetet okozott, miközben a rendőrök elől menekült egy utasokkal teli járművel. A Kecskeméti Járásbíróság kedden úgy döntött, rács mögött a helye. A végzés jogerős.

 A nyomozás adatai szerint a 18 éves szerb fiú múlt vasárnap, a reggeli órákban, a magyar határon tizennégy szírt vett fel autójába, akik a kerítésen másztak át. Azért, hogy Nyugat-Európába viszi őket, 8-9 ezer euró ütötte volna a markát, ám a rendőrök meg akarták állítani a kocsit a sztrádán. Ő azonban gázt adott és menekülőre fogta, ám feltorlódott előtte a sor, ő pedig szalagkorlát és a belső forgalmi sáv közötti földes-füves útpadkára hajtott és az ott haladó autónak ütközött – szándékosan.

 Ezután sem állt meg, továbbszáguldott és nekiment egy másik kocsinak is, nekilökve azt egy nyerges vontatóból és félpótkocsiból álló járműnek.  A sofőr ezzel sem törődött, és ismét karambolozott, ugyancsak egy autóval. Ezután kénytelen volt megállni, egyik kereke ugyanis kitört – tájékoztatott a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szerdán.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik