Belföld

Orgován: öngyilkosság lenne, ha a Quaestor után törvényt szegnék

Remek karriert futott be Orgován Béla, aki a Quaestor után újabb vállalkozásra vetette ki hálóját. A vagyonát meg hiába támadják, az Audija 16 éves és kész.

Szobafestőből, pláne tápiósági szobafestőből még sose lett olyan sikeres vállalkozó talán, mint Orgován Bélából, a Quaestor egykori, nyolc osztályt végzett vezérigazgatójából. A Blikk végre megszólaltatta a különös figurát, aki elmondta a nagy hírt:

Való igaz, hogy két hete a Rikvest Számítógép Szerviz Kft. 50%-os üzletrészére vételi ajánlatot tettem. Meggyőződésem, hogy amennyiben ezt elfogadják, úgy a cégnél aktívan közreműködő tulajdonosként hozzájárulhatok a vállalkozás sikeres működéséhez.

Hozzátette, reméli, hogy Farkas Attilával, leendő üzlettársával harmonikus lesz a kapcsolatuk, majd a szokásos üzleties szöveggel folytatta. Ki akarja vizsgálni, az előző tulajdonosok visszaéltek-e valamivel és kijelentette, a rátermettséget fontosabbnak tartja a végzettségnél.

A Quaestor-ügy miatt az Együtt elnöke, Pápa Levente vagyonosodási vizsgálatot is kezdeményezett ellene a NAV-nál. Nincs takargatnivalója – mondta Orgován, nem szándékozik tisztességtelen forrásból jövedelemhez jutni. “Nyilvánvaló, hogy a Quaestor-ügy után célkeresztbe kerültem, felérne egy öngyilkossággal, ha akár csak gyanú merülne fel bármilyen törvénytelenségre” – tette hozzá.

Az Együtt anno kifogásolta Orgován Audi A6-osát, ami szerinte 16 éves, 400 ezer kilométer van benne és 750 ezer forintért vette a cége. Egyszerű vidéki emberként is szeretne a közmunkától függetlenül boldogulni – magyarázta. Ehhez majd 17 millió forintot ki kell fizetnie a Rikvestért. Pikali Petra, Orgován ügyvédje szerint legális a vételi ajánlat, fizetni csak akkor kell, ha ezt elfogadják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik