Belföld

Lajcsi-ügy: Dolgozhatnak az áramszolgáltató megkent ellenőrei

Még mindig dolgozik az a két ellenőr, akik az ügyészség szerint több százezer forintot fogadtak el Galambos Lajostól, ismertebb nevén Lagzi Lajcsitól. Az áramszolgálató emberei cserébe szemet hunytak afelett, hogy a mulatós zenész tulajdonába tartozó tatai apartmanházában és mocsai birtokán lopták az áramot, és egyébként a gázt, valamint a vizet is.

Amíg a belső vizsgálat és a nyomozás tart, illetve amíg nem bizonyosodik be a munkavállalói visszaélés – ebben az esetben a vesztegetés –, addig a cég nem bocsátja el munkavállalóit. Amennyiben viszont kiderül a visszaélés, cégünk is szigorú szankciókkal lép fel dolgozói ellen″ – mondta a Velvetnek Egyházi Nikoletta, az E.ON Zrt. szóvivője.

A vesztegetésben érintett ellenőröket is meggyanúsították, de ők szabadlábon védekezhetnek. A lap azt írja, egyebek mellett azt is vizsgálják, hogy az ellenőrök más ellenőrzéskor szabályosan jártak-e el, vagy esetleg előfordult már, hogy kenőpénzt fogadtak el.

Ahogy arról beszámoltunk, Galambos Lajost, feleségét és harmadik társukat múlt héten vették őrizetbe, azóta pedig a bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat.

 

 

Olvasói sztorik