Belföld

Jöhetnek az első fagyok

Fagy (Array)
Fagy (Array)
A Kárpát-medencétől északnyugatra, nyugatra egy nagy kiterjedésű anticiklon helyezkedik el. Ennek peremén észak, északkelet felől kedden már szárazabb, továbbra is hűvös léghullámok érkeznek térségünk fölé.

Kedden észak felől az eleinte még felhős területeken is szakadozik, csökken a felhőzet, az ország nagy részén több-kevesebb napsütés várható. Délen, délkeleten ugyanakkor késő délutánig sok lesz a felhő, ott szórványosan eső is valószínű. Az északi, északkeleti szél többfelé megerősödik, az északkeleti megyékben néhol viharos lökések kísérik. A legmagasabb hőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű, késő estére 8 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Szerdán napos idő várható gomolyfelhőkkel az égen, de csapadék nem lesz. Az északkeleti szél nagy területen megerősödik, az Észak-Alföldön viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4, 9 fok között valószínű, ám a szélvédett Észak-Magyarországi medencékben talajmenti fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13, 17 fok között alakul.

Csütörtökön napos idő várható kevés fátyol- és gomolyfelhővel, csapadék nélkül. Az északkeleti szél az Észak-Alföldön még olykor megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2, 7 fok között valószínű, de a szélcsendes területeken gyenge fagy várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15, 20 fok között alakul.

Pénteken felhőtlen, csapadékmentes idő várható. Gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0, +7 fok között valószínű, de a fagyra érzékeny helyeken gyenge fagy várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17, 21 fok között alakul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik