Belföld

Ingyenes lehet az adóigazolás és az erkölcsi bizonyítvány

Azt mondják, ezt akarta a nép.

A Magyar Idők szombati számában beszámol arról, hogy majdnem négyszázezren adtak ötleteket a nyáron a kormánynak arról, milyen állami díjakat, fizetni való terheket töröljenek el a döntéshozók az újabb rezsicsökkentés keretei között.

Az újság úgy tudja, hogy a kormány már elfogadta a közigazgatási díjak mérsékléséről szóló, 107 törvény módosítását indítványozó javaslatot.

A Miniszterelnökségtől kapott tájékoztatás alapján a lap azt írja, hogy a tervek szerint eltörlik a hatósági erkölcsi bizonyítvány kiállításért fizetendő igazgatási szolgáltatási díjat, az intézkedés – a korábbi statisztikát figyelembe véve – évente 370 ezer állampolgárnak hozhat anyagi könnyebbséget.

A vállalkozásoknak pedig az lehet igen kedvező, hogy a jövőben vélhetően nem kell majd illetéket fizetni az adóigazolások igénylésekor, az intézkedés évente nagyjából négyszázezer céges beadványt tehet ingyenessé.

A konzultációban részt vevő személyek épp ennek a két tételnek a megszüntetését indítványozták a legnagyobb számban – közölte a napilap, megjegyezve: lényeges, hogy a különféle tételek eltörlésével – a Miniszterelnökség közlése szerint – összességében tízmilliárdos bevételről mond le a következő esztendőben az államkassza, az összeg a polgárok, a vállalkozások zsebében marad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik