Belföld

Túl veszélyessé vált a szekszárdi uszoda: bezárták

A helyreállítás százmillió is lehet, így inkább a tervezett új uszodát pörgetik fel.

A város polgármestere, Ács Rezső (Fidesz-KDNP) elmondta: a nyári karbantartás alatt az üzemeltető Szekszárdi Víz- és Csatornamű Kft. végeztetett statikai vizsgálatot. A szeptember közepén elkészült szakvélemény szerint az épület fa tartószerkezete olyan mértékben károsodott, hogy jelen állapotában nem nyithat ki az uszoda.

30 négyzetméteres fémburkolat szakadt le

Az épületnek azokon a részein, amelyeket burkolat takar, további vizsgálatokat kell végezni; a tető esetében, ahol a pára kicsapódott, még rosszabb állapotban lehet a szerkezet – tette hozzá.

Az 1975-ben épült szekszárdi uszoda ugyanazzal a technológiával készült, mint a Pécsi Hullámfürdő – jegyezte meg. A pécsi uszodának a tetőszerkezetéről 2005-ben karbantartás közben leszakadt egy 30 négyzetméteres fémburkolat.

Sátorban úsznak az iskolások

A helyreállítás költsége akár több százmillió forint is lehet, ezért inkább felgyorsítják a szekszárdi élményfürdő területén tervezett fedett uszoda építését. Ez a legkorábban tavasszal kezdődhet el – mondta a polgármester.

Tájékoztatása szerint az iskolai úszásoktatást az élményfürdőnek egy hőszigetelt sátorral lefedett medencéjében végzik majd, a Szekszárdi Vízmű SE úszói és a szekszárdi vízilabda szakosztály sportolói a bátaszéki uszodában tarthatják edzéseiket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik