Belföld

Hasba szúrta kislányát a lajosmizsei apa – A nagymama próbálta fedezni a férfit

Az egyéves gyereket meg kellett műteni, életveszélyes állapotban volt. A nő azt mondta, üvegbe esett.

Elmeorvosok vizsgálják azt a férfit, aki két hete késsel rontott egyéves gyermekének, többször hasba szúrta őt lajosmizsei otthonukban – írja a Zsaru magazin. A lap szerint a kislány nagymamája azt próbálta elhitetni a rendőrökkel, hogy a pici otthon üvegbe esett. Az orvosok nem hittek neki, látszott, hogy a “szándékos szúrások” nyomai,  vannak a testén. Életveszélyes állapotban volt, azonnal meg kellett műteni. Üvegcserepeket sem találtak a rendőrök a helyszínen, ellenben a véres kés előkerült.

Pszichiátriára vitték

“Gyorsan kiderült, a történteknek előzménye volt. A mentők 8 óra 34 perckor szúrt sebekkel vitték kórházba a kislány édesapját, T. Józsefet, aki kijelentette: maga okozta a sérüléseit, öngyilkos akart lenni. Sebei nem voltak súlyosak, állapota miatt a megyei kórház pszichiátriai osztályára szállították. A nyomozás adatai szerint kislánya már akkor sérült volt, a rokonai azt hitték, ruhája az apja sérüléseitől lett véres” –  ismertette a nyomozás részleteit Karácsony László alezredes, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálati osztályának helyettes vezetője.

Vért hányt

A tanúk szerint a férfi úgy jelent meg gyermekével közös szobájuk ajtajában, hogy egyik kezében kislányát, a másikban egy kést tartott, mellkasa és keze véres volt. Azt hangoztatta, megöli magát, rokonainak nagy nehezen sikerült kicsavarniuk kezéből a kést. Miután az apát elvitték a mentők, levették a gyermek véres ruháját, akkor látták a sérüléseit, amiket felületi sebeknek véltek. Délután a kislány vért hányt, akkor hívtak hozzá mentőt.

A rendőrök szerint az apa labilis személyiség. Állapotát tetézte, hogy a kislány édesanyja hét hónappal ezelőtt elhagyta a családot, a férfira és az apai nagymamára bízva a gyerek nevelését.

 

Tagad

Az apa egyébként nem tett vallomást, sőt, a gyanúsítás ellen panasszal élt. A bíróság szeptember 13-án elrendelte előzetes letartóztatását, jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben vizsgálják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik