Belföld

Rendőrautóknak hajtott egy embercsempész az M5-ösön – Vádat emeltek

Vádat emelt az ügyészség azzal a szerb embercsempésszel szemben, aki nekihajtott az őt üldöző rendőrautóknak az M5-ös autópályán, még augusztusban. Embercsempészés bűntette, hivatalos személy elleni erőszak bűntette és közúti veszélyeztetés bűntette miatt állhat hamarosan bíróság elé.

Az ügy vádlottja, egy szerb férfi 2015 augusztusában Szeged környékén megállapodott tizenkét, Magyarországra a zöld határon érkezett szír menekülttel, hogy fejenként 500 euróért elviszi őket Bécsbe. Budapesten keresztül Bécs felé indultak egy furgonnal.  A hajnali órákban a fővárosban, a Határ útnál akarta igazoltatni egy járőr, de a sofőr nem állt meg, visszafordult a Nagykőrösi úton és 100 kilométer per órás sebességgel elindult Szeged felé.  Az egyenruhás a nyomába eredt, többször meg akarta előzni, de a szerb férfi mindig kivágott elé, így az egyenruhásnak lassítania kellett, nehogy összeütközzenek.

Hamarosan erősítés érkezett, ekkor már több autóval üldözték a menekülőt. A vádlott ekkor már az M5-ös autópályán repesztett,  150-160 kilométer per órás sebességgel. Akárhányszor megelőzték őt a rendőrök, ő eléjük húzta a kocsit, így ment ez Inárcsig. A rendőrök fékezni kezdtek, hogy megállásra bírják, ő azonban nem lassított, próbálta kikerülni a járőrautókat, többször nekik is hajtott, végül azonban feladta.

Az ügyészség börtönbüntetést indítványozott vele szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik