Belföld

Közelednek a viharos napok

zivatar(1)(1)(1)(960x640).jpg (Array)
zivatar(1)(1)(1)(960x640).jpg (Array)
Szerdáig még marad a túlnyomóan napos idő, de csütörtöktől beindulnak a záporok, és a zivatarok, amelyek közelében viharos széllökések is lehetnek.

Kedden általában napos időre számíthatunk, de a Tiszántúlon csak rövidebb ideig, mivel oda keleti irányból egyre több felhő érkezik; késő délután már a Duna-Tisza köze keleti felében is befelhősödik az ég, ugyanekkor a Dunántúlon pedig vékony fátyolfelhők vonulnak fel. Csapadék nem valószínű. Napközben a délire, délkeletire forduló szél Győr-Moson-Sopron megyében és annak környezetében élénkül meg, másutt többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország legnagyobb részén 23 fok körül valószínű. Késő estére 9, 17 fokig hűl le a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Szerdán az ország nagy részén kevés lesz a felhő, túlnyomóan napos időre számíthatunk, de a Nyugat-Dunántúlon délután megnövekszik a felhőzet, és elsősorban az Alpokalján zápor, zivatar is előfordulhat. A déli szél főként a Dél-Alföldön megélénkül, majd a szél délután a Dunántúlon, estétől a Duna-Tisza közén is egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, és többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között alakul, északnyugaton lesz a hűvösebb, a Tiszántúlon a legmelegebb.

Csütörtökön a Dunántúl nyugati, délnyugati részén egész nap erősen felhős időre van kilátás, de másutt is egyre több lesz a felhő. Többfelé várható zápor, zivatar. Az északias szelet nagy területen kísérik erős lökések, zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 16 és 21, keletebbre 21 és 26 fok között alakul.

Pénteken gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és többfelé várható zápor, zivatar. Az északnyugati, északi szelet helyenként erős lökések kísérik, zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 24 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik