Belföld

Könyörtlen módszerrel mérgezik a kutyákat Kaposváron

kutyakölyök (Array)
kutyakölyök (Array)

Kaposváron ismét tömeges állatmérgezésekról hallani, a brutális mérgezésbe több kutya is belepusztult már. Az elkövető a Losonc utca környékén teríti a mérgezett ételt, még a házak udvaraiba dobál be a gyilkos ételből – írja a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsora alapján a hirado.hu.

A hatóságok egyelőre annyit tudnak, hogy az elkövetők vélhetően fagyállóba áztatott babapiskótával kínálják a kutyákat, macskákat, az állatvédők azonban figyelmeztetnek: a mérgezett étel a gyerekekre is életveszélyes lehet, ezért a lakóknak fokozottan kell figyelniük.

Mivel az elkövető édességnek álcázza a mérget, a kutyák még örülnek is a jutalomfalatnak, amely 2-3 nap múlva az állat halálát okozza. Már több kutya is a mérgezett étel áldozatául esett, pontos szám azonban nem ismert, mivel nem mindenki jelenti a gyanús elhullásos eseteket. Az egyik elpusztult kutya gazdája feljelentést tett a rendőrségen.

Nem ez az első eset, hogy valaki vagy valakik tömegesen mérgezik a kaposvári állatokat: két éve mérgezett csirkecombokat dobáltak ki egy zöldterületen, ahol gyakran sétáltatnak kutyákat. A mostanihoz hasonló mérgezéses eset is történt már a somogyi megyeszékhelyen: több állat elpusztult a Búzavirág utcában, ahol fehér port szórt ki a tettes, és a Damjanich és a Béke utcából is számoltak be a lakók hasonló történetekről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik