Belföld

Hamarosan 5 fok is jöhet

A hét elején a napi legalacsonyabb hőmérsékletek 5-7 fokig is süllyedhetnek, csütörtöktől pedig jöhetnek a záporok. Lesz azért 28 fok is.

Hétfőn délelőtt keleten is csökken a felhőzet, megszűnik a csapadék és az ország nagy részén napos idő várható. A déli óráktól a napsütést egyre többfelé zavarja majd gomolyfelhő-képződés. A Mátra-Szeged összeáramlási vonal környezetében nagyobb mennyiségben képződik majd felhő, az Északi-középhegységben a kora délutáni órákban egy-egy zápor is előfordulhat. Az északi, északnyugati szél sokfelé lesz élénk, a Zempléni-hegység környezetében és a Tiszántúlon erős széllökésekre is számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 19, 22 fok körül valószínű, késő este 13, 18 fokra számíthatunk.

Kedden az ország nagy részén derült vagy gyengén felhős lesz az ég, a Tiszántúl keleti felén lehet több a felhő. Csapadék nem valószínű. A délkeletire forduló szél a Kisalföld környékén megélénkül, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 24 fok között alakul.

Szerdán a Nyugat-Dunántúlon délután megnövekszik a felhőzet, és estefelé több helyen is kialakulhat eső, zápor, esetleg egy-egy zivatar is előfordulhat. Az ország többi részén nagyrészt gyengén felhős, napos időre számíthatunk. A déli szél néhol megélénkül, majd a délután második felében a szél a Dunántúlon egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, és megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között alakul, északnyugaton lesz a hűvösebb, a Tiszántúlon a legmelegebb.

Csütörtökön gyakran lesz erősen felhős az ég, és többfelé várható zápor, zivatar. Az északnyugati, északi szelet többfelé erős lökések kísérik, zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 15 és 20, keletebbre 20 és 26 fok között alakul.

Pénteken gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan valószínű zápor, zivatar. Az északnyugati, északi szél néhol megerősödik, zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik