Belföld

A bódék a hibásak, csúszik a Határ úti végállomás átépítése

Az önkormányzat és a metróvégállomáson lévő bódék tulajdonosai közötti perek miatt csak részlegesen készül el decemberre a Határ úti végállomás – írja hétfői számában a Magyar Idők.

A Határ úton a munkálatok decemberig tartanak, de a metróvégállomás területén lévő négy pavilont várhatóan nem lehet akkorra lebontani – tudta meg a napilap a Budapesti Közlekedési Központtól. A kivitelező a jogvita lezárultával fejezi majd be a hátralévő munkákat.

Jelenleg a villamosperonok átépítése és a buszforduló kialakítása zajlik, de az építkezési területen több pavilon áll. A teret eredetileg október közepén tervezték átadni, és a fejlesztés egyik központi eleme volt a városképet csúfító bódésor eltüntetése.

A területen lévő üzlethelyiségek magántulajdonban vannak, a telek pedig, amelyen állnak, az önkormányzat birtoka, ahol évről évre megújított közterület-használati engedély alapján működtek az üzletek. A felújítási tervek nyilvánosságra kerülése után a ferencvárosi és a fővárosi önkormányzat nem újította meg ezeket az engedélyeket. A kisboltok tulajdonosainak le kellett volna vonulniuk a területről.

A bódék tulajdonosai azonban nem kártalanítást szerettek volna kapni, hanem ígéretet arra, hogy amennyiben a területen mégis lesznek üzlethelyiségek, ott bérleti jogot vásárolhatnak. A tervek nem erről szóltak, így nem kaptak ilyen ígéretet. Perek kezdődtek, de ezek jogerős ítélettel a mai napig nem zárultak le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik