Belföld

Újabb rendőrre támadó ultra állt bíróság elé, ezúttal egy 23 éves fiatal

Újabb rendőrre támadó ultrát állítottak bíróság elé pénteken. Csak úgy, mint több társa ügyében, a 23 éves fiatal esetében is gyorsított eljárásban döntöttek. Csoportosan és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette – ebben találták bűnösnek. A randalírozó drukker – aki előzetes letartóztatásban várta a tárgyalást – két év börtönt kapott öt évre felfüggesztve.  Sportrendezvényre sem  mehet, kerek öt évig – derül ki a Fővárosi Főügyészség tájékoztatásából.

Az ügyész rács mögött látná

A vád szerint a szurkoló tagja volt a rendőröket támadó csoportnak, akik szeptember 4-én 30-35 percen keresztül folyamatosan kövekkel és egyéb tárgyakkal dobálták a rendőröket. Hogy ne ismerjék fel, a fiatal kámzsát húzott a fejére.

Az ítélet nem jogerős, ugyanis az ügyész végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását kéri.

Rongálástól támadásig

Ahogy arról beszámoltunk, a szeptember eleji, kétnapos balhé kapcsán kapcsán több tucatnyian landoltak a rendőrségen, először tizenhat embert állítottak elő garázdaság, kettőt pedig hivatalos személy elleni erőszak miatt. A pénteki zavargások  után pedig 51 fővel „gazdagodott” a fogda, többségüket garázdaság, a már említett hivatalos személy elleni erőszak, rongálás, pirotechnikai eszközzel visszaélés, illetve jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség elkövetése miatt hallgatták ki.

Azokat, akiknek hivatalos személy elleni erőszak miatt kellett felelniük, múlt hétfőn futószalagon vitték a bíróságra, ez összesen 14 embert jelentett. Azok, akiknek az ügyében gyorsított eljárásban döntöttek, elkaszálta a bíróság, mind a hét drukkert bűnösnek találták, négyen végrehajtandót kaptak, vagyis börtönbe kell menniük egy évre, két évre, két és fél évre, illetve 3 év négy hónapra. Hárman felfüggesztettel a zsebükben távoztak.  Előzetes letartóztatásba a hét gyanúsítottból azonban mindössze csak egy került. Három szurkoló esetében lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el a bíró, hármat pedig szabadlábra helyezett.

Semmi meccs, négy év felfüggesztett

Éppen egy hete újabb két drukker töltötte hasonlóképp, a bíróságon az idejét: egy 24 éves fiatal és a 49 éves férfi. Ők kövekkel dobálták az egyenruhásokat, egyikük még egy hanggránátot is közéjük hajított. Ellenük szintén csoportosan és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak volt a vád, mindketten 2-2 év börtönt kaptak négy évre felfüggesztve. Három évig a meccsekre sem lehetnek ki.

“A rendőrökre támadó további elkövetők felkutatása és felelősségre vonása jelenleg is folyamatban van” – írja az ügyészség.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik