Belföld

Bedobták a cicákat a lépcsőházba, majd elszaladtak

Gyakran próbálnak az emberek kegyetlen módon megszabadulni a nem várt állatkölyköktől, pedig a gazda felelőssége a megelőzés.

Túlmegy a gyerekcsíny határán, amit szolnoki gyerekek műveltek – írja a Szoljon.hu. Azzal szórakoztak, hogy társasházakba csengettek be, bedobtak egy-egy kismacskát, majd elfutottak.

A cicákat egy állatszerető fiatalember mentette meg. Az ő házukba is bedobtak egy kismacskát, de miután kiderült, hogy a környéken több folyosóra is, elindult összegyűjteni őket. Négy macskakölyköt talált. A városi állatotthontól kértek segítséget, akik közbenjártak, hogy a cicák ideiglenes befogadókhoz kerüljenek, amíg nem találnak nekik új gazdát.

A Szolnok Városi Állatotthon főmunkatársa elmondta: nagyon gyakori, hogy elhagyott, kidobott macskák miatt hívják őket. Bár főleg kutyákkal foglalkoznak, más állatok esetén is igyekeznek minden segítséget megadni. A kölyköktől gyakran embertelen módon próbálnak megszabadulni az emberek, legtöbbször kiteszik őket egy elhagyott területen, vagy oda viszik őket, ahol már vannak állatok és ott hagyják.

A nem várt szaporulatok elkerülhetőek lennének, ha a gazdák ivartalanítanák kedvencüket, a kiszökés, elkóborlás is megelőzhető lenne. Tarpai Enikő arra is felhívta a figyelmet, hogy a macskákba is lehet chipet ültetni, így könnyebben hazakerülhetnek az elkóborolt állatok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik