Belföld

Negyvenöt év házasság után fojtotta meg feleségét a makói férfi

Jogerősen elítélte a bíróság azt az idős férfit, aki 45 év házasság után, tavaly márciusban megölte feleségét. Első fokon is 11 év szabadságvesztésre ítélték, ám másodfokon a bíró úgy döntött, nem börtönben, hanem fogházban kell ülnie, tekintettel korára és súlyos betegségeire.

Férje hasba szúrta, de ő elment dolgozni

A pár Makón élt, de kapcsolatuk a gyilkosság előtti években megromlott, ami arra vezethető vissza, hogy mindketten ittak. Gyakran előfordult, hogy ilyenkor  összevesztek, ezek a viták pedig olykor tettlegességig fajultak. Általában a férfi bántalmazta feleségét, többször kórházba is juttatta az asszonyt. Közvádas büntetőeljárás azonban egyszer sem indult.

A tragédia napjának reggelén – 2014. március 12-én – ismét veszekedtek, a férfi pedig kést ragadott és hátba szúrta feleségét, súlyos sérüléseket okozva neki. A penge jelentős eret, szervet nem sértett, érdemi vérveszteséget nem okozott, így a nő  történtek után felöltözött, és autóval elment egy állatorvoshoz könyvelési munkát végezni. Úgy 11 óra körül ért vissza.

Megfojtotta a földön fekvő asszonyt

Miután hazaért, ismét ittak, vodkát és sört. Kora délután megint vitatkozni kezdek, a férj ekkor ölte meg párját, a bíróság szerint pontosan nem meghatározható körülmények között. A földön fekvő asszonyt férje megfojtotta.

Balesetnek próbálta álcázni

A nő nem mozdult, ám férje nem hívott mentőt, csak nem sokkal délután 3 óra előtt. Próbálta balesetnek álcázni a történteket, elhitetni, hogy felesége hasra esett. De nem tudta átverni a mentősöket, ők értesítették végül a rendőrséget.

Két bűncselekmény

Az ítélet indoklásában elhangzott: a vádlott a gyilkosság napján két, egymástól elkülönülő bűncselekményt hajtott végre, a délelőtti késsel szúrást minősítette az ítélőtábla életveszélyt okozó testi sértésnek, a később történteket pedig emberölésnek.

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik