Röszke, 2015. szeptember 12.
Migránsokat Röszkén, miután több százan elindultak a gyűjtőpontról 2015. szeptember 12-én késő este. A tömeg egy ideig a síneken haladt, majd egy kukoricáson keresztül egy úthoz értek.
MTI Fotó: Mohai Balázs
Belföld

Zsaruellátó – összefogás indult a menekülteket őrző rendőrökért

Neményi Márton
Neményi Márton

ír, fotóz. 2015. 09. 13. 12:01

Ideje, hogy végre mi szolgáljuk és védjük "a srácokat" - írja a Facebook-oldal kezdeményezője. Ellátmányt vinnének a határra.

A srácok erejükön felül végzik a munkájukat a menekült áradatban. Az összefogás nekik is jár. Étel-ital ellátmányt gyűjtünk és viszünk nekik! Csatlakozz!

Ezzel a felhívással indult Zsaruellátó néven kezdeményezés a Facebookon. Az oldalon szerveződő közösség ellátmányt vinne a határ mentén dolgozó “srácokhoz”, akiknek képtelen megoldani az ellátását az állam és gyakran három műszakot kell lehúzniuk a menekültek között.

Itt az ideje, hogy erejükön felül szolgáló srácokért is összefogjon az ország lakossága, azaz Mi és Ti, ahogyan azt már megtettük/megtettétek sok esetben. Szolgáljuk és védjük azokat, akik minket mindennap!

Aki segíteni akar, ezt vegye figyelembe:

A srácok szolgálatban vannak és sokszor nincs mód a főzésre, helyszíni elkészítésre, legtöbbször a melegítésre se. Ezért csomagolt, könnyen fogyasztható élelmiszereket, szendvicseket, müzli/csoki/protein szeleteket, péksüteményeket, csavaros üdítőket/vizeket/teákat várunk! Éttermek, foodruckok, önkéntes ételosztók, autók, sofőrök, mindenki jöhet! Egy doboz tej is nagy segítség, de nem baj ha a kereskedelmi egységek, vendéglátóhelyek komolyabb mennyiségeit is le tudjuk vinni! Adományért helyszínre menni nem tudunk, valahogy juttassátok el hozzánk! Telefonszám, egyéb kontakt nemsokára lesz, egyelőre itt vagyunk kontaktban, meg különben is feltaláljátok magatokat úgyis!

Egy kommentelő elmesélte: szombaton magánkezdeményezésre már vittek csomagokat, amelyeket a rendőrök a média jelenléte miatt “csorgó nyállal, de” elutasítottak. Este, amikor nem figyeltek a kamerák, végül sikerült átadni nekik, nagyon hálásak voltak.

Aki beszállna, figyelje az oldalt!

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.