Belföld

Esőben és napsütésben is fürödhetünk

Vasárnap az eleinte ködös területeken is fokozatosan kitisztul a levegő, országszerte napos idő várható, kevés felhővel, csapadék nélkül. A déli, délkeleti szél a Dunántúl nagy részén megélénkül, a Kisalföldön erős széllökések is lehetnek. A legmagasabb hőmérséklet 22 és 27 fok között valószínű. Késő estére 14, 20 fok közé hűl le a levegő – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Elsősorban az Alföld északi részén és az Északi-középhegység völgyeiben lehet tartósabb sűrű ködre számítani. Ebben a térségben néhol csak a déli órákban várható a köd feloszlása. Az ország más részein előforduló ködfoltok esetén délelőtt gyorsan javulnak majd a látási viszonyok.

Hétfőn eleinte kevés felhő, napos idő lesz, majd nyugat felől többször erősen megnövekszik a felhőzet. Csapadék estig nem valószínű, estétől néhol zápor, zivatar kialakulhat. A délkeleti, déli szél több helyen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között alakul.

Kedden többször erősen megnövekszik a felhőzet, de emellett több-kevesebb napsütés is várható. Északon több helyen, másutt helyenként zápor, zivatar előfordulhat. A délkeleti, déli szél eleinte többfelé megélénkül, majd mérséklődik a légmozgás. Zivatarok környezetében viharos széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik