Belföld

Ők a Telekom Facebook-oldalának hősei

telekom-hacking-team (Array)
telekom-hacking-team (Array)

Anonim interjút közölt a Kreatív Online azzal a két közösségi médiás moderátorral, akik hősiesen állták a sarat a társaság Facebook-oldalát ellepő trollokkal szemben. A Telekom szeptember 7-én a közösségi oldalon jelentette be, hogy a tranzitzónáknál ingyenes wifi-zónákat és telefontöltőket telepít a menekültek számára. A bevándorlóellenes kommentelők egészen hevesen támadták a társaságot, a két munkatárs azonban türelmesen, elegánsan kezelte a szitkok és kemény kritikák áradatát.

A két szakemberről annyit tudunk meg a beszélgetésből, hogy végig ketten kezelték a Facebook-oldalt, korban közel állnak egymáshoz, különböző neműek és érdeklődésük is különböző: egy pszichológus és egy geek terelgette kulturált mederbe a közösségi oldalon folyó eszmecserét.

“Tudtuk, hogy kényes a téma, kommunikációs szempontból merész a vállalás, hogy Facebookon jelentjük be, és számítottunk az ellentábor megjelenésére, de ilyen mértékű „érdeklődésre” egyáltalán nem gondoltunk, mikor kitettük a posztot. Aztán elég hamar rájöttünk, hogy ez nem lesz egyszerű menet”

– nyilatkozták a szakmai portálnak, ahogyan azt is, hogy ugyan voltak pillanatok, amikor egymást kellett higgadtságra inteniük, de sohasem zökkentek ki annyira, hogy válaszuk ne legyen méltó cégükhöz.

“Csütörtök este hétkor 2500 feletti beérkezett kommentnél tartunk, ennyit kellett elolvasnunk, átnéznünk, kezelnünk” – számoltak be a kommentáradatról, hozzátéve: olyanok is akadtak szép számmal, akik támogatásukról biztosították a Telekomot és a két munkatárs higgadtságát , hozzáállását is sokan értékelték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik