Belföld

Családjával együtt bujkál a menekülteket rugdosó operatőr

Két napja családjával együtt elhagyta zuglói otthonát, bujkál, és a telefonját is kikapcsolta László Petra, az N1 televízió volt operatőre – írja a Blikk. László Petra Röszkénél egy gyermekét cipelő szír édesapát gáncsolt el, két gyermeket pedig megrúgott, miközben azok a rendőrök elől menekültek. A Jobbik egy munkatársa elmondta: az operatőrnő kétgyermekes édesanya, számos fenyegetést kapott, félti az életét.

“Szerda reggel nagy sietséggel utazott el. Este már nem is égett náluk a villany, biztosan nem jöttek haza” – mondat el a lapnak a zuglói társasház egyik lakója, aki a rugdosódó operatőrnőt halk szavú, kedves emberként festette le.

László Petra csütörtök este az mno.hu-hoz juttatta el levelét, amelyben sajnálatát fejezi ki tette miatt, agresszióját a pánik okozta rossz döntéssel magyarázza. A DK feljelentést tett az operatőr ellen, az ügyészség garázdaság alapos gyanúja miatt nyomozást rendelt el.

A rendőrség pénteken honlapján közölte: gyanúsítottként hallgatták ki László Petrát. A Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtök este állította elő a gyanúsítottat, aki szabadlábon védekezik. A további eljárást a Szegedi Rendőrkapitányság folytatja le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik