Belföld

Kislányokat akart megerőszakolni a budapesti rém

Iskolából hazafelé tartó gyerekeket lesett ki, majd követte őket. Többször is lecsapott.

Vádat emelt az ügyészség egy 21 éves fiatal ellen, aki tavaly decemberben három kislányra is rátámadt Budapesten. Szexre akarta kényszeríteni őket. Tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére erőszakkal elkövetett szexuális erőszak bűntette – ezért állítják hamarosan bíróság elé.

A Fővárosi Főügyészség szerdai tájékoztatása szerint a fiú először tavaly, december 3-án csapott le: kilesett egy 12 éves lányt, aki az iskolából tartott hazafelé. Azután kapta el a gyereket, hogy belépett egy XIII. kerületi társasház kapuján. Hátulról ragadta meg és befogta a száját, de a lány letépte róla a kezét és sikoltozni kezdett, így a fiatal végül elmenekült.

Alig telt el két hét, újabb áldozat után nézett, és így tett január 12-én is. Egy 10 és egy 11 éves kislányra támadt rá, ugyancsak a XIII. kerületben.  A gyerekek szintén iskolából tartottak hazafelé, a fiatal egy társasházba érve rontott nekik. Fenyegette őket és azt mondta, kés van nála. Ahogy az ügyészség fogalmaz, “szexuálisan bántalmazta” őket.

A fiatal előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást, fegyházbüntetést indítványoztak vele szemben, Tettéért öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik