Belföld

Hétfőre olyan meleg lesz, hogy beleremegnek a cédrusok is

napsütés (Array)
napsütés (Array)
Még nagyon vacogni fog a fogunk a hideg hajnalok miatt, de lassú felmelegedés kezdődik. Hétvégére ború is érkezik esővel, de a melegnek ez sem állja útját.

Szeptemberhez képest egész meleg lesz a jövő hét elején, persze ha bejön a Köpönyeg előrejelzése. Addig azonban kell még cidriznünk bőven: ma reggel 8-9 fokik csökkent a hőmérséklet, de ez csak átlag: Nógrádban 3 fok, Zalában 11 fok van most. Délutánra 20 fokig kapaszkodik fel a sokat emlegetett higanyszál, de erős lesz az északnyugati szél. Északkeleten záporok is előfordulhatnak. Se riasztás, se figyelmeztetés nincs érvényben.

Szerdán többórás napsütés lesz, gyengén felhős idővel, északon lehetnek záporok, 17-22 fok körül lesz a csúcs. Csütörtökön fokozódik a felmelegedés, a napsütést megint csak északon zavarhatja meg némi zápor. Ekkor már 19-24 fok is lehet, de reggel fagypont közelébe is lekúszhat az a közhelyes higanyszál.

A hét vége fonák időt tartogat: miközben csapadékos, borongós, komor idő lesz, a levegő egyre csak melegszik, hétfőre pedig a 28 fokos csúcsot is elérheti, ez már vénasszonyok kánikulája lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik