Belföld

A Kincsem Park munkatársa lovait éheztette

kincsem park (kincsem park, )
kincsem park (kincsem park, )
Gyömrői állatmentők vitték el és táplálták fel a lovakat, de kettőn már nem tudtak segíteni. Az egyik dögből valaki még az azonosító chipet is kivágta.

Heteken át éheztetett lovakat mentettek gyömrői állatvédők, a Bors szerint ráadásul a Kincsem Park egyik vezető pozícióban lévő munkatársának albertirsai tanyáján találták. “Soha még csak hasonlót sem láttam. A lovakat egy szűk karámba kötötték ki, esélyük sem volt a szabadulásra” – mondta Herczig József a Gyömrői Kutyamentsvár Állatotthon Alapítvány vezetője.

Herczig szerint hetek óta nem kaphattak enni az állatok, amik a saját ürüléküket ették. Szinte minden csontjuk kilátszott, egy el is pusztult, a többit hónapok alatt sikerült meggyógyítani. A tanyától nem messze még egy döglött lovat is találtak az állatmentők, a testből késsel kivágták az azonosító chipet. A tetoválásból így is kiderült, hogy versenylóról van szó.

Ők derítették ki, hogy a Kincsem Park egyik munkatársának nevén van a tanya, de a lovak az élettársának és a nő gyerekének tulajdonában állnak. A tanya tulajdonosa a lapnak nem akart az ügyről beszélni, ahogy a Kincsem Park sem. A kirendelt állatorvos feljelentést tett állatkínzás miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik