Belföld

Tágas, EU-konform cellát kapott a móri mészáros

A Blikk információi szerint új börtönbe költöztették Weiszdorn Róbertet, a móri mészárlás egyetlen elítélt elkövetőjét. Az új börtönben minden cellát felújítottak, így Weiszdorn körülményeihez képest kulturált körülmények közé kerül. A férfi évekig a Csillag börtönben töltötte büntetését, a közelmúltban szállították át a fővárosba, a márciusban átadott Kozma utcai részlegbe, ahol az EU normáinak megfelelő cellákat, körleteket építettek ki.

A lap szerint egy ilyen, az unió előírásainak megfelelő cellában az ágy, az asztal és a szék is a padlóhoz van szögezve, Weiszdornnak lehet tévéje és minden berendezési tárgy krómacélból készült.

Egyelőre nem tudni, miért épp Weiszdorn költözhetett, a napilap valószínűsíti, hogy a tatabányán akó családjának közelsége volt az ok. Weiszdorn Róbertet minimum 40 év szabadságvesztésre ítélték, a közelmúltban leérettségizett a rácsok mögött, előtte dolgozott: borítékokat, mappákat hajtogatott.

2002. május 9-én a nyolc áldozatot követetlő móri banrablásban Weiszdorn lőtt a biztonsági őrre, majd őrnek kiadva magát, ő küldte el a bankba érkezőket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik