Belföld

A magyar időjárás rosszabbul teljesít, alulmúljuk önmagunkat

Hétfőn kezdetben napos időre számíthatunk, majd délután erősen megnövekszik a felhőzet, de csak elvétve (főleg az északi tájakon) alakulhat ki zápor, állítja a Köpönyeg.hu. Erős lesz továbbra is az északnyugati szél, reggel 7 és 12 fok közé süllyed a hőmérséklet. Délután is hűvös lesz, csak 17 és 22 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők – ez 4-5 fokkal hűvösebb a sokéves átlagnál. Hidegfronti hatás terheli majd szervezetünket. Erős oldalszél nehezíti a közlekedést.

Kedden többórás napsütésre van kilátás, kevés gomolyfelhővel. Csapadék nem lesz. Élénk lesz viszont az északnyugati szél, néhol erős széllökések is lehetnek. Reggel már szinte mindenhol 10 fok alatt alakul a hőmérséklet, délután 19 fok körüli őszi idő lesz.

Szerdán és csütörtökön változóan felhős idő lesz mindkét nap, többórás napsütéssel. A délután megnövekvő gomolyfelhőkből elszórtan valószínű zápor. Reggelente 7, délutánonként 20-21 fok várható.

Pénteken napközben erősen megnövekszik a felhőzet és délután már szórványosan lehet eső, záporeső. 20-21 fok körül alakul a maximum. Hétvégén gyakran lesz erősen felhős az ég. Szombaton többfelé, vasárnap elszórtan várható eső, zápor. Kissé melegedhet a levegő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik