Belföld

23 fok fölé nem megy a jövő héten

Marad a borús, őszi idő: a következő napokban leghidegebb 6, a legmelegebb 23 fok lehet.

Vasárnap a kezdeti borult időt követően kora délelőttől északnyugat felől felszakadozik a felhőzet, egyre nagyobb területen süt ki a nap. Eleinte többfelé lehet eső, zápor, napközben elszórtan alakulhat ki záporeső. Az északnyugati szél többfelé megerősödik. A hőmérséklet délután 18, 23, késő este 12, 17 fok között alakul – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Hétfőn erősen és gyengén felhős területek és időszakok egyaránt lesznek, emellett több órára kisüt a nap. Főként északon és nyugaton valószínű helyenként zápor. Az északnyugati szél gyakran megélénkül, az ország északi felén meg is erősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 21 fok között valószínű.

AppleMark
Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

Kedden erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható többórás napsütéssel. Északkeleten néhol záporeső kialakulhat. Az északi, északnyugati szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 21 fok között alakul.

Szerdán általában kevés lesz a felhő, sok napsütés várható, csak északkeleten növekszik meg időnként erősebben a gomolyfelhőzet, és ott néhol zápor is kialakulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik