Belföld

Rendőrautót rongáltak, civil kocsit gyújtottak fel, villamost vertek szét a fociultrák

image

image

image

image

image

Fotó: MTI
Fotó: MTI

 

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Könnygázzal és vízágyúval oszlattak a rendőrök

Több mint ötven embert állítottak elő, negyvenen megsérültek

Összesen 51 ember állított elő a rendőrség szombatra virradó éjszaka a magyar-román labdarúgó Európa-bajnoki selejtező helyszínének környékén történt rendbontások miatt, a történtek során a szurkolók és a rendőrök közül összesen 38-an sérültek meg – mondta Csiszér-Kovács Viktória, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton sajtótájékoztatón.

A mérkőzés előtt, alatt és utána is egy 1500-2000 fős csoport tagjai rendszeresen és tartósan támadták a biztosításban résztvevő rendőröket. Üvegeket, pirotechnikai eszközöket, köveket és a földből kitépett közlekedési jelzőoszlopokat dobáltak feléjük.

A rendőrség a közrend és a közlekedés rendjének helyreállítása, valamint a jogellenes cselekmények megakadályozása érdekében kényszerítő eszközöket, például könnygázt, szolgálati kutyákat, lovakat és vízágyút is alkalmazott.

Az előállítások többségében garázdaság, hivatalos személy elleni erőszak, rongálás, pirotechnikai eszközzel való visszaélés, illetve jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt történtek. Bűnügyi őrizetbe 20 embert vettek, 22-őt pedig szabálysértési őrizetbe.

A rendbontók közül 15-en sérültek meg, a rendőrség állományából 23-an, utóbbiak közül többeket kórházban ápolnak. A garázda szurkolók 21 szolgálati járművet és egy vízágyút is megrongáltak – ismertette a szóvivő.

Az MTI rendőrségi forrásból úgy tudja, négy román szurkoló is van az előállítottak között, náluk pirotechnikai eszközöket találtak. Előállításukat követően szabálysértési bírsággal sújtották őket.

 

Olvasói sztorik