Belföld

Semmi vész, megérkezett az ősz

Csütörtökön már nincsen veszélyjelzés, sem a hőség, sem a zivatarok miatt, amúgy pedig kellemes 25-31 fok közötti maximumhőmérséklet várható a hét maradékára, csak vasárnap lesz hidegebb.

Csütörtökön országszerte várható legalább több órás napsütés, de emellett lesznek felhősebb időszakok is. Néhol futó zápor, keleten egy-egy zivatar előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de az esetlegesen kialakuló zivatarokat erős vagy viharos széllökés kísérheti. A hőmérséklet csúcsértéke 25 és 31 fok között valószínű. Késő estére 18 és 25 fok közé hűl le a levegő.

 
Fotó: Thinkstock 

Pénteken a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütés várható. Hajnalban még elszórtan, napközben már inkább csak északkeleten-kelen és délnyugaton helyenként fordulhat elő zápor, esetleg egy-egy zivatar. Az északnyugati szél megélénkül, északkeleten meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 31 fok között alakul.

Szombaton többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak estétől szakadozhat fel a felhőzet. Sokfelé várható eső, zápor, néhol zivatar is lehet. Jelentős mennyiségű csapadék hullhat. A délkeleti, majd az északnyugatira forduló szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet északon 17, 21, az ország déli felén általában 22, 28 fok között várható, de délkeleten 29, 30 fok is lehet.

Vasárnap gyengén és erősebben felhős időszakok és területek váltakoznak, elszórtan zápor is előfordulhat. Az északnyugati szél megélénkül, több helyen meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10, 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18, 24 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik