Belföld

Új rendőrségi gyűjtőpont létesül Röszkénél

A hétszázszor százötven méteres területet ugyanolyan horganyzott acéloszlopokkal kerítik körbe, mint amiből az ideiglenes határzár épült a határszakaszon.

Újabb rendőrségi gyűjtőpont épül Röszke közelében – érősítette meg szerdán a Belügyminisztérium az MTI értesülését. Az MTI tudósítója azt látta, hogy – néhány száz méterre a röszkei úgynevezett hangártól, ahol a migránsok regisztrációját végzik – az új gyűjtőpont kialakításán a munkások mellett elítéltek is dolgoznak, büntetés-végrehajtási őrök felügyelete mellett. A hétszázszor százötven méteres területet ugyanolyan horganyzott acéloszlopokkal kerítik körbe, mint amiből az ideiglenes határzár épült a határszakaszon.

Az utóbbi hetekben Röszke térségében érkezett be az országba a legtöbb illegális bevándorló. A déli határszakaszon elkészült ugyanis az ideiglenes határzár gyorstelepítésű drótakadályrésze. Röszke közelében azonban a magyarországi település és a szerbiai Szabadka között áthalad a vasútvonal – a síneknél nincs kifeszítve drót -, amit kihasználva a migránsok be tudnak lépni az országba. Itt a múlt héten leállították a vasúti közlekedést, mert a migránsok megdobálták a közlekedő vonatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik