Belföld

Önmagát megműtő férfi: attól fél, hogy beperlik

A nagyatádi rokkantnyugdíjasnak óriási fájdalmai voltak, de a várólista nagyon hosszú volt. Ezért megműtötte önmagát. Most levelet kapott egy ügyvédi irodától, szerinte a kórház perre készül.

Seres Istvánról írtunk már korábban: „Azt éreztem, hogy pang a vérellátásom, megdagadt a lábam, égő fájdalom kínzott. A háziorvosom beutalót adott, de a kaposvári kórház érsebészetén nem akartak fogadni, azt mondták, hogy szeptemberre menjek vissza. Én azonban attól féltem, hogy egy vérrög képződött, ami eljuthat a tüdőmbe, a szívembe, és kiolthatja az életem. Attól is tartottam, hogy a lábam nem kap elég vért, elhal és amputálni kell majd. Bementem az igazgatóhelyetteshez, elmondtam neki a kételyeimet. Ő elintézte, hogy soron kívül fogadjanak az érsebészeten. Végül augusztus 19-ére rendeltek vissza ultrahangra.”

Megműtötte magát, azóta nem dagad a lába, viszont a műtött terület begyulladt, a nyirokcsomói is megnagyobbodtak, de állítja, ez el fog múlni. Elment kontrollra a nagyatádi kórházba, ott megállapították, helyreállt a vérellátás a lábában. A rokkantnyugdíjasnak nincs orvosi képzettsége és gyakorlata sem, a műtétre a fájdalom miatt szánta rá magát.

A Bors most azt írja, levelet kapott egy ügyvédi irodától, a jogászok azt kérik, adja át a betegségét dokumentáló orvosi papírokat. A férfi szerint az őt nem ellátó kórház perre készül. „A jelek legalábbis erre utalnak. Nemrég egy fővárosi ügyvédi irodától levelet kaptam. Ebben felszólítanak, hogy a betegségemre vonatkozó kórelőzményeket, a korábban keletkezett orvosi dokumentációt juttassam el nekik. Természetesen azonnal kikértem egy jogász ismerősöm véleményét, aki figyelmeztetett: semmilyen iratot ne adjak át” – mondta a lapnak.

Majd hozzátette: „Egyrészt erre nem is kötelezhetnek, hiszen az egészségügyi állapotom a legszemélyesebb adatnak számít. Másrészt azt gondolom, ez az egész csak arra lenne jó, hogy a kórház valamiféle fogást keressen rajtam és pert indítson ellenem. Egyébként készülök erre az eshetőségre, és csak annyit ígérhetek, látványos demonstráció lesz a válaszom. Még nem tudom, pontosan milyen formában tiltakozom, lehet, hogy éhségsztrájkolok a kórház épülete előtt.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik