Belföld

Lesznek külföldi migránsrettentő plakátok

A Miniszterelnökség közölte, nem tágít a kormány, még a lejáratókampány ellenére sem. Különben is, ezt csinálták a németek is Koszovóban és bejött nekik.

Nyomtatott lapokban hirdetésekkel, óriásplakátokkal, szórólapokkal és online felülettel indít kampányt a kormány a menekültek küldő- és tranzitországaiban a J. Walter Thompson reklámügynökségen keresztül – közölte a Miniszterelnökség szerdán. Azt írják, a jogszabályi változásokra hívják fel a figyelmet, illetve arra, hogy a legálisan érkező menekülteket szívesen látjuk, de szigorúan fellép a nemzet az illegálisan érkezőkkel szemben.

A kormány azzal védi a sokat támadott kampányt, hogy a németek, osztrákok és dánok is készítettek hasonlókat, többek között Koszovóban. A németek is nemzetközi reklámügynökségen keresztül hirdettek a balkáni országban, és az ellen is lejárató kampány folyt, de végül csökkent a koszovói migránsok száma – írják. A magyar kormány céljai hasonlóak, üzenetei “nem bántóak, viszont informatívak”. Azt is reméli a kormány, hogy a kampány az embercsempészeket is elrettenti.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik