Belföld

Jobbik: a budapestiek szavazzanak a tranzitzónákról

A párt helyi népszavazást követel arról, hogy Budapesten létesítsenek-e tranzitzónákat, ideiglenes vagy állandó befogadó állomásokat a menekülteknek.

Tokody Marcell, az ellenzéki párt budapesti képviselője a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülését megelőző sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, “Budapest nem menekülttábor”, pártja ezért nem támogatja a tranzitzónák kialakítását.

A Jobbik politikusa azt mondta, a menekültek a Keleti pályaudvarnál már demonstrációkat tartanak, amelyeken Magyarországot szidalmazzák. “Nem szeretném azt megvárni, hogy (…) a felvadult migráns csorda lángba borítja fél Budapestet” – mondta. Tokody Marcell szerint a legjobb megoldás az lenne, ha a már az országban lévő menekülteket felsegítenék a nyugatra tartó vonatokra, míg az újonnan érkezők menekültkérelmét a határon bírálnák el.

DK: a főpolgármester is felelős a menekülthelyzetért

A Demokratikus Koalíció szerint Tarlós István főpolgármesternek is felelőssége van abban, hogy a menekültek tisztességes körülmények között tartózkodhassanak Budapesten.

Gy. Németh Erzsébet, az ellenzéki párt budapesti képviselője a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülését megelőző sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a budapesti városvezetés tétlensége mellett a kormány tehetetlensége és hisztériakeltése miatt is kezd kezelhetetlenné válni a menekülthelyzet.

A politikus követelte továbbá egy a 3-as metró felújítását vizsgáló bizottság felállítását, amely szerinte választ adhatna arra, hogy a városvezetés miért újítja fel az új szerelvények vásárlásánál drágábban a régi metrókocsikat.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik