Belföld

Jobbik: ténylegesen le kellene zárni az országhatárokat

A Jobbik nem tartja megoldásnak új tranzitzóna kialakítását a VIII. kerületi Verseny utcában, és addig a területen marad önkénteseivel, amíg a főváros vezetése nem vonja vissza ezt a tervét - mondta a párt budapesti regionális igazgatója keddi sajtótájékoztatóján.

Stummer János az egykori Novák piac területén a Keleti pályaudvar hatósági zár alá vonásáról szólva jelezte, hogy aggódva figyelik az eseményeket, szerintük a hatóság nem képes kezelni a kialakult helyzetet. A pályaudvar közelében tervezett tranzitzónáról úgy vélekedett: a bevándorlóknak eszük ágában sincs odamenni, ők arra várnak, hogy minél hamarabb felszállhassanak a Nyugat-Európába tartó vonatokra. Olyan körülményeket kell teremteni, hogy a leggyorsabban el tudják hagyni Budapestet és az országot – hangoztatta a jobbikos politikus, hozzátéve ugyanakkor, hogy szerinte ténylegesen le kellene zárni az országhatárokat.

Sem Budapesten, sem Sormáson, sem Martonfán nincs szükség menekülttáborokra – jelentette ki Stummer János.
Hegedűs Lorántné, a Jobbik országgyűlési képviselője egyetlen nagy tranzitzónaként jellemezte Magyarországot. Becsapásnak minősítette, hogy 59 ezer illegális bevándorlót vonnának be a közfoglalkoztatásba és tiltakozásának adott hangot amiatt is, hogy a parlament előtt lévő törvénycsomag szerint válsághelyzetben az állam lefoglalhatná az önkormányzatok ingó és ingatlan vagyonát. Szerinte utóbbi az alaptörvényben rögzített önrendelkezési jogot lábbal tapossa.

A Jobbik hétfőn szállta meg az új tranzitzóna területét. Ígéretük szerint addig blokád alatt fogják tartani a helyszínt, amíg “Tarlós István vissza nem vonja a tranzitzóna létesítésére vonatkozó tervet, és le nem veszi a Fővárosi Közgyűlés napirendjéről az erre vonatkozó pontokat”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik