Belföld

Másodfokú figyelmeztetés: csak Nógrád ússza meg a hőséget

hőség (Array)
hőség (Array)

Egy megyét kivéve az egész országban figyelmeztetés van érvényben hétfőn és kedden, három megyében csak elsőfokú a veszélyességi szint. Szerdán már lehetnek záporok, de csütörtökön jön a borús idő.

Míg Nógrád megyében nem várható veszélyes időjárási jelenség Vas, Zala és Somogy megyében elsőfokú, citromsárga, Magyarország többi területére pedig másodfokú, narancssárga figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat,

A napi középhőmérséklet többnyire 25-27 fok között (helyenként 28 fok körül) alakul (25 alatti közép elsősorban délnyugaton és az Északi-középhegység völgyeiben fordul elő) – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapjáról.

Hétfőn a napsütést csak fátyolfelhők szűrhetik. A délies szél több helyen megélénkül, északnyugaton meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 37 fok között várható. Késő estére 21 és 29 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedden derült, napos, száraz idő valószínű. A délnyugati szél többfelé megélénkül, északkeleten néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmé szerda

Szerdán napos idő valószínű, nyugaton és északon lehet főként délutántól helyenként több a felhő. Estefelé a nyugati határnál zápor, egy-egy zivatar már kialakulhat. A Dunántúlon az északnyugatira forduló szél néhol megerősödik, másutt élénk lesz a délnyugati, nyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között alakul, északnyugaton egy-két fokkal hűvösebb is lehet.rséklet 31 és 36 fok között alakul.

Csütörtökön Erősen és gyengébben felhős időszakok egyaránt lesznek. Elszórtan valószínű zápor, néhol zivatar. Az északnyugati, nyugati szél élénk, helyenként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között alakul, a Tiszántúlon lesz a melegebb.

Pénteken a több-kevesebb napsütés mellett főként a nap második felében egyre több felhő érkezik fölénk. Elszórtan valószínű zápor, néhol zivatar. Estétől a felhős égből már többfelé eshet. A délnyugati szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik