Belföld

Haladékot kaptak Óbudán az autósok a parkolási díjjal

Szeptember 30-ig meghosszabbítják a belső-óbudai parkolási rendszer tesztidőszakát, hogy valamennyi kedvezményre jogosult igénybe tudja venni a parkolási kedvezményeket.

Az belső-óbudai fizetőparkolási rendszer éles üzemének elindítását eredetileg szeptember elsejére tervezte Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata. Bús Balázs polgármester a mai napon tájékoztatást kért az Óbuda Parkolási Kft. vezetőjétől az augusztusi tesztidőszak tapasztalatairól és a parkolási kedvezmények igénybevételéről – derül ki Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának közleményéből.

 
Fotó: Hír24 

A beszámolók szerint az egy hónapos tesztidőszak műszaki szempontból sikeres volt, a rendszer működőképes. Ugyanakkor, annak ellenére, hogy korábban hónapokon keresztül, több helyszínen lehetőség volt a parkolási kedvezmények igénybevételéhez szükséges regisztrációra, sokan ezt mégis az utolsó pillanatra halasztották. A feldolgozáshoz és rögzítéshez szükséges idő miatt ezen ügyfelek nem tudták volna szeptember elsejétől igénybe venni a parkolási kedvezményüket.

„Bús Balázs polgármester ezért úgy döntött, hogy a fizetőparkolási rendszer tesztidőszakát 2015. szeptember 30-ig, egy hónappal meghosszabbítja. A rendszer éles üzemének beindítása 2015. október 1-jén lesz.”

Az önkormányzat kér mindenkit, aki jogosult parkolási kedvezményre, de még nem regisztrált az Óbudai Parkolási Kft. ügyfélszolgálatán, hogy a saját érdekében ezt mielőbb tegye meg. További halasztásra vagy méltányosságra a parkolási kedvezmények igénybevételét illetően nem lesz lehetőség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik