Belföld

Meleg étel helyett huzatos sátrakat kapnak a menekültek – „hogy ne érezzék magukat olyan kényelmesen”

A főváros olyan új tranzitot akar, ahol a menekültek nem akarnak sokáig időzni.

A három pályaudvaron kialakított tranzitzónákat felváltó új létesítményről tájékoztatta a Migration Aid képviselőit a főváros megbízottja. A Népszabadság beszámolója szerint így kezdte a tárgyalást:  

„A koncentrációs táborokra vonatkozó asszociációkat felejtsék most el!”, aztán elárult pár részletet a tervekből. Kiderült például, hogy a Verseny utcai tranzitba 800-an férnek majd be. Eddig 1000-ről volt szó és az kétséges, elég nagy lesz-e.

Katonai sátrakból álló tábort építenének. A tervek szerint a sátrak mindkét végükön nyitottak lennének, hogy „járjon bennük a levegő, és a hűvösebb őszi éjszakákon a menekültek ne érezzék magukat olyan kényelmesen” – idézi a tárgyaláson elhangzottakat az önkéntes. A terület mindkét bejáratát rendőrök őriznék, a menekültek karszalagot kapnának, és a kerítésen belülre csak az érvényes karszalaggal rendelkezők és a hatóságok által elismert segítők léphetnének be – olvasható a lapban.

A cikkből kiderül az is, hogy a területen belül nem lehetne meleg ételt osztani. Ez és több más terv is azt a célt szolgálja, hogy a menekültek minél hamarabb továbbmenjenek a kijelölt befogadóállomás felé.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik