Belföld

71 holttest a teherautóban: elkaphatták az embercsempészeket

menekultek(960x640).jpg (Array)
menekultek(960x640).jpg (Array)

A 71 ember életét követelő tragédia egyik felelősét megtalálták - írja az osztrák krone.at.

A krone.at szerint az elkövetők ellen indított hajtóvadászat három magyarországi letartóztatáshoz vezetett, azonban az embercsempész-maffia háttérembereit Romániában sejtik.

Az első közlések szerint a rendőrség által “nem tipikus embercsempész autóként” jellemzett furgon hétfőn hajnalban, Budapestről indult, 9 órakor még magyar területen voltak, az osztrák határ közelében. Éjszaka lépték át a határt. A portál szerint az áldozatok ekkor már halottak lehettek.

A teharautót az osztrák A4-es autópályánál csütörtök hajnalban, 5 vagy 6 óra körül találták meg – tájékoztatta a közvéleményt Burgenland rendőrfőnöke.

71 élet

Eredetileg 20 és 50 fő között becsülték azoknak az embereknek a számát, akiknek a holttestére Parndorf közelében, a Hegyeshalomtól Bécsig vezető autópálya leállósávjában, egy elhagyott teherautóban találtak. Az áldozatok minden bizonnyal menekültek, akik megfulladhattak a jármű rakterében. Az osztrák belügyminisztérium pénteki közlése szerint 71 a halottak pontos száma.

A burgenlandi tartományi rendőrség szóvivője elmondta: a nyomozók egész éjjel dolgoztak, mostanra már feltehetően minden holttestet kivettek a járműből. A hírügynökség riporterei a határátkelő hűtőházánál fehér védőruhás szakembereket láttak, akik zsákokban cipelték el a holttesteket.

A német Focus értesülései szerint a hatóságok még nem tudják, honnan származnak az áldozatok, azonosításukat Bécsben végzik el. A portál szerint a teherautóban elkeseredett menekülés nyomait találtak: az utasoldalon több méter hosszú, kifelé domború repedést találtak. A tragédiáról bővebben itt olvashat

UPDATE 2: Megerősítették. Ausztria belügyminisztere és Burgenland rendőrfőnöke sajtótájékoztatót tartott. 71 holttestet találtak, köztük négy gyermekeket. Bolgár embercsempészeket gyanúsítanak. További részletek itt!

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik