Belföld

Szívpanaszaival indokolta lemondását az államtitkár

Zombor Gábor szerint nincs más ok a háttérben, mint ami a minisztériumi közleményben megjelent. Közvetlen munkatársai is csütörtök reggel értesültek távozási szándékáról.

Volt egy szívproblémája, ami miatt már „nem tud százzal pörögni” – ezzel indokolta a Népszabadságnak Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár a csütörtökön bejelentett lemondását. Azt mondta: nincs oka titkolózni és nincs is egyéb ok a háttérben, mint ami ma reggel a minisztérium közleményében megjelent. Abban az áll: lemondásának személyes és családi okai vannak.

Az államtitkár elmondta: két napig még a szabadságát végzi, legközelebb hétfőn megy be a minisztériumba, ahol valószínűleg azonnal hozzálátnak az ügyek lezárásához és átadásához. Arra a kérdésre, hogy ajánl-e maga helyett valakit, közölte: minden elég gyorsan történt, még semmi ilyenről nem tárgyalt senkivel.

Zombor egy évet töltött el hivatalában, a lap szerint közvetlen munkatársai és főnöke, Balog Zoltán miniszter is csak csütörtökön reggel értesült távozási szándékáról.

Kedden egyébként zárt konferenciát tartott a kormány, ahol az elmúlt öt év tevékenységét és a következő három év teendőit értékelték. Úgy tudni, az itt elhangzottak alapján dönthet szeptemberben Orbán Viktor több államtitkár cseréjéről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik