Belföld

Kifizettette a súlytöbbletet, majd otthagyta a csomagokat a Wizz Air

Ötven magyar búvár felszerelése maradt Egyiptomban, mert nem volt a gépben elég üzemanyag, hogy elhozzák.

Kisebb sokkot kapott az az ötven magyar búvár, akik a hosszú hétvégén érkeztek haza Ferihegyre Hurghadából. Hiába várták a poggyászkiadónál felszerelésüket, egy sem érkezett meg – írja az Index. A többnyire profi búvárok felszerelése egyenként 700 ezer és másfélmillió forint körül mozog.

Utólag kiderült, hogy a repülőgépet nem tankolták meg annyira, hogy elbírja az egyenként nagyjából 30 kilós poggyászokat, így a Wizz Air úgy döntött, hogy egyszerűen nem hozza el azokat. Pedig az utasok fizettek is a súlytöbbletért. Hab a tortán, hogy a légitársaság ügyfélszolgálatát egy emelt díjas, 06 90-es számon hívhatták, percenként 250 forintért, de azt is feleslegesen, mert csak annyit mondtak nekik, hogy vegyék fel a kapcsolatot a hurghadai repülőtérrel.

Jobb híján telefonáltak az egyiptomi reptérre és kiderült, hogy ott megvannak a csomagok, de nem tudják elküldeni, mert más légitársaság nem szállítja el azokat, a Wizz Airnek pedig csak augusztus 29-én közlekedik legközelebb gépe. Az esetet elpanaszoló búvár azt mondta: a csomagban többeknek a munkaeszköze volt, mert mentőbúvárként, oktatóként dolgoznak.

A Wizz Air kommunikációs osztályvezetője azt mondta: vizsgálják a lehetőséget, hogyan tudnák elhozni az ott maradt csomagokat, de ha nincs más, akkor csak a 29-én közlekedő géppel tudják majd elhozni. „Általános gyakorlatként az utasainkkal folytatott kommunikáció részleteit nem hozzuk nyilvánosságra. Szeretném hangsúlyozni, hogy a felszereléseket azonnal biztonságos, elzárt területen helyezték el” – közölte a kommunikációs vezető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik