Belföld

Hűtlen kezelést sejt az Együtt a milánói pavilonnál

Magyar-pavilon-milanoban(210x140).jpg (Array)
Magyar-pavilon-milanoban(210x140).jpg (Array)

Az Együtt hűtlen kezelés gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen tett feljelentést.

Indoklásuk szerint hatvanmillió forintot kaphatott senki által nem látható filmek készítésére a Focus Media Center Kft., amely az Együtt szerint Fidesz-közeli cég.

Az Együtt az Indexre hivatkozva azt írta, hogy a Focus Media Center Kft. 59,6 millió forint közpénzért készíthetett a lombard–magyar, illetve a milánói–magyar kapcsolatokról szóló 16 filmalkotást a milánói világkiállításra. Emlékeztettek arra, hogy a portál szerint a filmeket senki sem láthatta, így azt sem lehet tudni, egyáltalán elkészültek-e, bár Szőcs Géza kormánybiztos azt ígérte, elküldi a filmeket.

A közleményben az Együtt felszólította Szőcs Gézát, hogy bizonyítsa be: a filmek valóban megfelelő minőségben elkészültek, és azokat be is fogják mutatni.

Az Együtt közölte, nem fogják hagyni, hogy “fideszes haverok és oligarchák a milánói világkiállítás kapcsán is lenyúlják a magyar polgárok pénzét”.

Ahogyan mi is beszámoltunk róla: több százmillió forintért rendelt Szőcs Géza kormánybiztos filmeket, multimédiás projekteket, élményutakat a milánói expóra. A produkciók sehol nem láthatók, csak a kifizetéseknek van nyomuk – írták. A hírportál szerint az EuroAtlantic Solution nevű cég, amely az egykori fejlesztési miniszter, Fellegi Tamás cége, 23,9, majd 790 millió forintért kapott megbízásokat az expóval kapcsolatban. A cikk szerint 2,4 millió forintot kapott a Molto Harmonico Bt., hogy alkalmazottja zongorázzon Milánóban, egy szerződés aláírási ceremóniáján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik