Belföld

Gyurcsány: sajnos nem maradnak nálunk a menekültek

Gyurcsany-Ferenc(960x640).jpg (Array)
Gyurcsany-Ferenc(960x640).jpg (Array)

A volt miniszterelnök visszatért a szabadságáról és rögtön az ATV-ben kezdett, erős szavak menekültkérdésről, 2018-as választásokról.

Kettősség jelzi a magyarok viszonyát a menekültekkel kapcsolatban, egy befogadó ország vagyunk Gyurcsány szerint, ugyanakkor félünk az idegenektől.

„Ezek a menekültek sajnos nem nálunk akarnak maradni”, reagált Gyurcsány Orbán azon kijelentésére, miszerint ha a baloldal maradt volna hatalmon, már menekülttáborrá változott volna az ország.

A DK feljelentette Magyarországot kerítésügyben Brüsszelnél, mondta nemrég a Fidesz, Gyurcsány szerint ez így is van, meg nem is. Mert ez egy európai probléma, amit Európában kell megbeszélni, nem feljelentették az országot, csak a rosszallásukat fejezték ki. „De Magyarországot nem kell összekeverni a magyar kormánnyal.”

Fordulunk 2018-ra

Ki lehet Orbán kihívója? Még nem lehet tudni, Gyurcsány nem ismeri különösebben a mostanában Orbán-kihívóként előtérbe kerülő Tóth Bertalant. De a volt miniszterelnök szerint olyan ember lehet jó miniszterelnök, akinek van politikai tapasztalata. Tóthnak nincs, Gyurcsánynak meg van, 15 évnyi. Azt mondja, előfordulhat olyan szituáció, hogy elgondolkodna a dolgon, de megint a választások előtti balos összefogást hirdeti.

Gyurcsány lesz a miniszterelnök? Nem lesz? Hosszan beszélgetnek erről, akit érdekel, katt az ATV-s videóért. Még elég messze van 2018, hogy erről bármi komolyat ki lehessen jelenteni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik