Belföld

Lázár János a kormány konyhafőnöke

lázár jános eladta a hűtőt (Array)
lázár jános eladta a hűtőt (Array)

Erős interjút adott Lázár János, amiben beszélt Paksról és Simicskáról, na meg arról, miért a Miniszterelnökség kapja a legkényesebb feladatokat.

Lázár János szerint a legkényesebb kormányzati ügyek megoldásához szükséges elképzeléseit mindig támogatja a miniszterelnök, hiszen tőle kapja a feladatokat. A Miniszterelnökséget vezető miniszter erről a Vásárhely24 portálnak nyilatkozva beszélt. Az interjú első részét csütörtökön tették közzé, a további két rész pénteken, illetve szombaton jelenik meg.

Lázár a magyar politika egyik nagyon rossz hagyományának nevezte a sunnyogást, amivel szemben úgy lép fel, hogy mindig nyíltan felvállalja gondolatait. “Nem személyeskedő, vagy kötözködő embernek ismernek a barátaim” – mondta a miniszter, aki szerint a lényeg az, hogy a pártáskálódás helyett megvitassák a problémákat.

A kormányzati munkamegosztásról úgy fogalmazott, míg ő a konyhában dolgozik, addig a miniszterelnök van az étteremnek abban a részében, ahol a vendégek is. “Neki kell tudnia eladni azt a terméket, amit mi létrehozunk” – mondta.

 

Lázár a paksi atomerőmű bővítését az asztalán fekvő egyik legkényesebb dossziénak nevezte, amit szerinte azért kapott meg a kormányfőtől, mert az elveszett volna a “különböző érdekcsoportok hálójában”. Magyarországnak szerinte kizárólag az olcsó áram miatt van szüksége a beruházásra. “Paks egyenlő olcsó áram, ez nem egy bonyolult dolog” – fogalmazott. Megjegyezte, ma már nem az a kérdés, hogy legyen bővítés vagy ne legyen Pakson atomerőmű, hanem az a kérdés, hogyan maradjon meg.

A Simicska Lajosról szóló kérdésre úgy reagált, hogy a politikát azoknak kell csinálniuk, akiket erre megválasztanak. “Nagyon időszerűnek gondolom, hogy a nagyvállalkozókat, oligarchákat, nagybirtokosokat és uzsorásokat visszaszorítsuk a politika közeléből” – mondta. Kiemelte, mindez nem árt, hanem jót tesz a Fidesznek. A Miniszterelnökség vezetője beszélt arról is, Hódmezővásárhelynek jót tett, hogy korábban nyilvánosságra hozták a helyi ügynökök listáját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik