Belföld

Budára tennék az új központi kórházat

Retvari-Bence(960x640).jpg (Array)
Retvari-Bence(960x640).jpg (Array)

Sajtótájékoztatón ecsetelték államtitkárok, hány milliárd forint folyt és folyik az egészségügybe, és hogy Budapestnek kell az az új központi kórház.

Komplex, sokszakmás, sürgősségi ellátásra alkalmas és egy telephelyen működő új budapesti kórházra van szükség Rétvári Bence szerint. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a kormány támogatja a kórházépítést, és vidéken nagyobb arányú fejlesztések valósultak meg az elmúlt időszakban.

Példaként említette az infrastruktúrára, eszközfejlesztésekre fordított 500 milliárd forintos forrást, illetve azt, hogy a regionális operatív programok forrásai elsősorban vidéken jelentkeztek.

Mészáros János, az egészségügyi ellátórendszer működéséért felelős helyettes államtitkár felidézte, hogy a 2016-os költségvetésben 1 milliárd forint áll rendelkezésre az új komplexum megtervezésére. A kórházat elsősorban Budán szeretnék felépíteni, azon belül több helyszín látszik alkalmasnak, de még a döntési mechanizmus elején járnak – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik