Belföld

„Örök emlék Magyarországról” a pengedrót vágása

gyoda (Array)
gyoda (Array)

A „gyoda” nem állítja meg a menekülteket, ezért több ezer rendőrt vezényelnek a határra. Korábban pont azzal indokolták a kerítés szükségességét, hogy nincs elég rendőr.

Az interneten kering az a fotó, amelyen két mély vágás látszik egy menekült lábán – egy pécsi civil segítő készítette a képet. A menekültek sérüléseit önkéntesek látják el, egy ebben részt vevő mentős az RTL Klubnak azt mondta: ilyen vágással most találkoztak először, ezt valószínűleg a magyar-szerb határon felhúzott szögesdrót okozta. A sebesült menekült sebét már összevarrták, amikor Pécsre ért, a két párhuzamos vágást hét, illetve tizenkét öltéssel, a heg valószínűleg örökre megmarad.

A Népszabadság munkatársai Budapesten hasonló sérülésekkel találkoztak a menekülteken. „Örök emlék Magyarországról, tetoválás a szabad világból” – mondta róla egyikük.

A kormány most arról döntött, hogy „határvadász századokat” hoznak létre, több ezer rendőrt vezényelnek a határra, nyilván mert a pengedrót ellenére továbbra is nagy számban jönnek a menekültek. Korábban viszont épp azzal indokolták a határ lekerítését, hogy nincs elég rendőr.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik