Belföld

Kormányközeli portált indíthat egy volt TV2-s

Andy Vajna (Array)
Andy Vajna (Array)

A csatorna korábbi hírigazgatója, György Bence munkakapcsolatban áll Andy Vajnával, egykori tévés kollégáival összegründolt egy új hírportált, már munkacíme is van a dolognak: Faktor.

Györggyel a Kreatív készített interjút, sok konkrétum nem derül ki a beszélgetésből, de egy-két dolog azért kihámozható. Faktor, vagy ennek a szónak valamilyen változata lesz a portál neve, de már bejegyezték az afaktor.hu és a faktortv.hu doméneket. A cégbejegyzés szerint pedig a tevékenységi körük a “világháló-portálszolgáltatás”.

A főszerkesztő Gábor László lesz, aki a TV2-nél a Tények főszerkesztője volt, a 30 fős szerkesztőség híreket, interjúkat, riportokat és véleménycikkeket gyárt majd, de lesz borrovat is, a sok korábbi tévés pedig sok videós anyagot készít majd.

100-200 ezres olvasóközönséggel számolnak majd, a portál mögött pedig a Nouvelle Media áll, ami hárommillió forintos alaptőkével jött létre, a működtetéshez szükséges pénzt magánemberek adták össze, de hiába a korábbi pletyka, Habony nincs közöttük.

György ugyanakkor munkakapcsolatban áll Andy Vajnával, távlati céljuk egy önálló közéleti televízió létrehozása. Faktor TV? Nem, a két médium egyelőre csak György fejében kapcsolódik össze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik