Belföld

Viharfigyelmeztetés: zivatarhullámok söprik ki a hőséget

vihar (Array)
vihar (Array)

Az ország teljes területén figyelmeztető előrejelzés van érvényben a heves zivatar és a felhőszakadás miatt - csak három megyében elsőfokú, citromsárga a veszélyességi szint a többiben másodfokú, narancssárga.

Hétfőn a keleti országrészben még 25 fok felett alakulhat a napi középhőmérséklet, másutt megszűnik a kánikula.

Reggeltől az éjféli órákig néhány órás szünetekkel több hullámban, összességében sokfelé várhatóak zivatarok felhőszakadással (20-60 mm eső pár óra alatt alatt), egy-egy zivatart 80 km/h feletti széllökés és jégeső (2 cm körüli átmérővel) kísérheti.

A legmagasabb hőmérséklet a nyugati országrészben 20, 25, keleten 25 és 30 fok között valószínű. Késő estére 17 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Kedden gyakran lesz erősen felhős az ég, és többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar. Jelentős mennyiségű csapadék is hullhat, nagyobb eséllyel a Győr-Békéscsaba vonal 100 km-es környezetében. Az északi, északnyugati szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15, 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20, 27 fok között alakul.

Szerdán többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, kezdetben inkább délnyugaton, majd északkeleten lehetnek felszakadozások. Többfelé várható eső, zápor, helyenként – nagyobb eséllyel az ország középső harmadában – jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. Az északias szél a Dunántúlon időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14, 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20, 27 fok között alakul.

Csütörtökön, augusztus 20-án délen és keleten erősen felhős vagy borult, másutt közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. A legtöbb felszakadozás a Kisalföldön várható. Délen, délkeleten többfelé, másutt legfeljebb elszórtan fordulhat elő eső, zápor. Az északi, északkeleti szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19, 25 fok között alakul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik