Belföld

Széll Kálmán tér: durva késésben vannak a kivitelezők

szell-kalman(960x640).jpg (Array)
szell-kalman(960x640).jpg (Array)

Már rég a harmadik szakaszon kellene dolgozni, de még a másodikat sem jelentették készre.

Komoly csúszásban van a Széll Kálmán tér felújítása, a tanévkezdésre aligha lesz kisebb a felfordulás – írja a Népszabadság. Április végére kellett volna végezni a második építési szakasszal, mely többek közt a metrókijárat épületének szerkezetépítési, valamint a támfalépület és az új gyalogoshíd mélyalapozási munkáinak befejezését, valamint a 4-6-os villamos végállomásának kialakítását tartalmazta. Ezt erre a hétre sikerült többé-kevésbé teljesíteni, de még akadnak tennivalók. A harmadik szakaszt szeptember közepére kellene befejezni, addig már csak néhány hét van, eredetileg viszont 140 napot határoztak meg a munkára.

A kivitelezői konzorcium a BKK honlapja szerint még csak az első építési szakaszt jelentette készre, a második szakasz teljesítési igazolása hiányzik. A várható átadás határidejét a téren kihelyezett óriásplakát február 9-re ígéri, a főváros július végi közleményében már a jövő év tavaszát jelölte meg.

A projektet irányító BKK egyébként két évvel számolt, de végül csak 440 napot kaptak a kivitelezők, mert az eredetileg számított időtartam nem fért volna bele a tér átszabására kapott uniós és állami támogatások határidejébe. Az eredeti menetrend szerint még 2012-ben le kellett volna bonyolítani a beruházást, de a minisztériumokkal, kerületekkel és hatóságokkal lebonyolított eljárások jóval tovább tartottak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik