Belföld

Kimarad a Fidesz az angyalföldi időközi választásból

dagaly-furdo(210x140).jpg (Array)
dagaly-furdo(210x140).jpg (Array)

A szocialistáknak van a legnagyobb esélyük a győzelemre, a nagyobbik kormánypárt kerüli a vereséget – el sem indul.

Időközi választást tartanak szeptemberben Angyalföldön a Dagály strand környékén, a korábbi helyi képviselő halála miatt – írja az Index. A Fidesz itt el sem indul, igaz, KDNP-s jelölt van.

Az előző önkormányzati képviselő MSZP-s volt, most is a szocialistáknak van a legnagyobb esélyük. Az őszi választáson az Együtt, a DK, a PM és a Bokros-féle Moma külön jelöltet indított az MSZP-vel szemben, most csak a PM veszi fel a kesztyűt. A szocialisták egyébként egy helyi civilszervezettel, a Lokálpatrióták Egyesületével fogott őssze és a helyi bolgár önkormányzat elnökét, Varga Zsanettet indítja. A PM jelöltje Faragó Éva.

A Fidesz „elegáns megoldást” választott arra, hogy elkerülje a vereséget a számára nem túl kedvező terepen, nem indulnak a választáson. A kisebbik kormánypárt, a KDNP újjáalakult kerületi szervezetének elnöke, Tősér Sándor viszont rajta lesz a szavazólapon. Őt a helyi Fidesz támogatja, de a párt logóját nem tüntetik fel a neve mellett.

A Magyar Liberális Párt, az LMP, a Magyar Munkáspárt és a Jobbik indít még jelölteket. A jobbikos Magvasi Adrián, az LMP-s Pochanics Szilvia és a PM jelöltje a Dagály megvédésével kampányol. A környék fejlesztésére nagyszabású kormányzati tervek vannak. A KDNP épp az Orbán-kormány által indított fejlesztéseket helyezi előtérbe, a szocialisták viszont igyekeznek kimaradni a témából, mert a Dagály felújításának alapkövét épp a volt szocialista kerületi polgármester, Tóth József rakta le Orbán Viktorral.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik