Belföld

Villámárvizek lehetnek hétfőn

vihar (Array)
vihar (Array)

A felhőszakadások során rövid idő alatt 30-50 mm csapadék hullhat, amely főleg a hegyekben okozhat majd villámárvizeket.

Hétfőn gyakran lesz erősen felhős az ég, ismétlődő jelleggel várható több helyen eső, zápor, zivatar. Heves zivatarok is lehetnek, melyeket főleg felhőszakadás kísér. Az ország nagy részén megszűnik a hőség, a hőmérséklet igen tág határok között alakul: a tartósan esős nyugati tájakon csak 20-25 fok lesz, a középső országrészben 24-29 fok lesz, míg a Nyírségben még 30 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők – közölte a Köpönyeg.hu.

Napközben a déli, estétől az ÉNy-i szél erősödik meg. Zivatarok környezetében heves kifutószél valószínű. Estétől hidegfronti hatás érvényesül. Rosszak lesznek a közlekedés feltételei, több helyen lesznek vizesek az utak, vízátfolyások is okozhatnak fennakadást.

Kedden északon, északkeleten tartósan borult lehet az ég, itt sokfelé várható kiadós eső, záporeső. A déli országrészben a gyakran erősen megnövekvő felhőzetben záporok, zivatarok fordulnak elő. Északon mindössze 19 és 25, délen 26-28 fok között várható a csúcsérték. Szerdán is marad a borongós időjárás: a délnyugati megyékben csak elszórtan, máshol többfelé fordul elő eső, zápor, zivatar. A csúcshőmérséklet északon 17 és 21 fok között, délen 25 fok körül alakulhat.

Augusztus 20-án lassan csökken a felhőzet, de a déli és a keleti területeken még többfelé eshet az eső. 24 fok körül alakulhat a délutáni órák hőmérséklete. Pénteken és szombaton változóan felhős idő lesz többórás napsütéssel, hűvös reggelekkel, és 25-26 fok körüli délutánokkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik