Belföld

Megérkezett a lehűlést hozó vihar

Villamlas(210x140).jpg (Array)
Villamlas(210x140).jpg (Array)

A Szegedi Szabadtéri Játékokon a díszletet is felborogatta a szél, lefújtákaz előadást. A Szigetre is beköszön éjjel a zivatar.

A napokig tartó hőség után nagy viharokkal érkezett meg a lehűlés hazánkba. Az Időkép szélmérője Szegeden 92 km/órás széllökést mért, a déli országrészből északnyugatra tartanak a zivatarok. A meteorológiai portál szerint a vihar éjjel a budapesti Sziget fesztiválon is elverheti a port.

A csongrádi megyeszékhelyen a több mint nyolcvanéves múltra visszatekintő Szegedi Szabadtéri Játékok zajlanak, vasárnap este a Nyomorultak című musicalt tűzték műsorra. Az előadás nyolc órakor kezdődött volna, de a Délmagyar.hu beszámolója szerint óriási dérrel-dúrral épp ekkor érkezett meg a vihar. A helyszínen várakozó nézők arról számoltak be, hogy a nagy szél miatt a díszlet egyes elemei is felborultak.

A Szegedi Szabadtéri Játékok szervezői először úgy döntöttek: nem fújják le az előadást, az Országos Meteorológiai Szolgálattól azt a tájékoztatást kapták, hogy 22 órára eláll az eső, tehát kétórás csúszással megtartják. Végül nem lett jobb a helyzet, 22 óra után bejelentették, hogy hétfőn pótolják. A városban egyébként folyamatosan szirénáznak a tűzoltók, Újszegeden pedig egyes helyeken szünetel az áramszolgáltatás.

A vihar nyomán egyébként Szegeden nem sokkal este tíz óra előtt húsz fok körülire csökkent a hőmérséklet, míg a fővárosban még 25-26 fokot mérnek.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik